Kapelmeester Sebastiaan van Steenberge (°1974)

Sebastiaan van Steenberge (1974) studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde het Masterdiploma en het Specialisatiediploma voor orgel in de klas van Peter Pieters. Bij Luc Van Hove behaalde hij het Masterdiploma voor compositie.

In zijn opleiding vond Sebastiaan van Steenberge ook andere muzikale mentoren: Reitze Smits (improvisatie), Frans Geysen (analyse en seriële technieken), Christian Vereecke (fuga) en Kurt Bikkembergs (koorleiding en koorcompositie). Tijdens zijn studiejaren nam hij deel aan verschillende masterclasses in binnen- en buitenland, zoals aan de Europaïsche Academie (Bonn), het Royal Opera House (Londen) en Bretton Hall University (Leeds). In 1992 was hij Laureaat van de Nationale Muziekwedstrijd van België (orgel) en werd kort daarop naar Duitsland uitgenodigd in de reeks “Musikalische Talente Europas.” Samen met prof. Hedwig Bilgram (D) werd een eerste CD gerealiseerd, opgenomen in Bonn en Keulen.

Zijn eerste composities dateren reeds van in zijn studietijd. Doorgaans werden deze gecomponeerd in opdracht en op CD opgenomen: Missa Pueri Cantores (opdracht Abdij Keizersberg, Leuven), Intemptata Nites (opdracht Koninklijke Gentse Oratoriumvereniging), Samadamas (opdracht Hoge Raad voor Diamant, Antwerpen), L’Amour de moy (opdracht Universitair Koor, Leuven), Ave Regina Caelorum (opdracht Capella di Voce), Temporale (opdracht Europees Muziekfestival Neerpelt).

Sinds april 2000 is Sebastiaan van Steenberge als Kapelmeester verbonden aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen. Deze taak combineert hij met zijn opdrachten als leraar Muzikale Opvoeding aan het Onze-Lieve-Vrouwecollege te Antwerpen en zijn activiteiten als componist en organist.